Terug naar het overzicht

Blog: Swaanzinnig veel plezier op het Swaanzinnig Festival!

In het laatste weekend van juli was het groot feest bij Speelpark de Swaan in Oudkarpsel. De eerste editie van het Swaanzinnig Festival bleek een schot in de roos, gezinnen en vakantiegangers uit de regio wisten het festival volop te vinden. 

Om elke hoek een nieuwe verrassing
Als je het speelpark oploopt weten kinderen van gekkigheid niet waar ze moeten beginnen. Drie enorme luchtkussens waaronder een reuze klimkaas én maar liefst 4 kabelbanen staan te pronken bij de entree. Om elke hoek schuilt opnieuw een verrassing. Voor het festival is een 100 meter lange stormbaan neergezet. Zodra kinderen deze in de gaten krijgen vliegen alle schoenen uit en sjezen ze de stormbaan op. Aan het einde van de stormbaan wacht gelijk nieuw vermaak; een opblaasbare rodeostier zorgt voor hilarische momenten voor het hele gezin (wie valt er als eerste af?!) en wie van een balletje trappen houdt stort zich op de XL Voetbal Darts. Wie schiet ‘m in de roos? 

Foodtrucks & entertainment maken het feest compleet
Mmm… waar komen al die lekkere geuren vandaan? De foodtrucks hebben het er maar druk mee om alle hongerige magen te vullen. Eerst nog even een vers gemaakte cappuccino bij de barista koffiekar? Of toch een verse jus d’orange, lekkere smoothie of verfrissende beker schaafijs? De warme flammkuchen en toffe tosti’s zijn niet aan te slepen net als de hotdogs, wafels en poffertjes. Ook de truck met patat en snacks blijkt weer onverminderd populair. Gezinnen strijken neer met gezellig gekleurde kleedjes om al van het al het lekkers en leuks te genieten. Ondertussen zorgt een enthousiaste dame voor gezellige live muziek en de allerleukste kinderhits. Kinderen gaan er volop in mee en zingen en dansen in volle glorie. Ballonnenclown Fleur en entertainer Jordy zorgen eveneens voor vermaak met een hilarische spelshow en prachtige balloncreaties. De sfeer zit er goed in!

“Zoveel schuim heb ik nog nooit gezien!”
Je zou bijna even denken dat het sneeuwt. Een veld verder wordt er een heleboel schuim geschoten uit een schuimkanon. Kinderen gieren van plezier en ook de meeste vaders en moeders kunnen zich niet langer bedwingen en geven zich over aan het schuimfeestje. Helemaal onder het schuim rennen ze vervolgens naar ‘levend sjoelen’, waar ze in een ronde band door eveneens een hoop sop door hun ouders met een flinke zet de baan op worden geduwd. “Harder, harder!” klinkt het achter elkaar. Even afspoelen? Dan hup door naar het waterkussen waar een tuinslang voor nog meer waterplezier zorgt. Tijd om even te ontspannen gunnen de kids zich niet, want verderop kun je marshmallows roosteren bij een echt kampvuur. De scouting is er ook bij en zorgt voor gezelligheid én lekkers. Toch even een rustmomentje dus, op de hooibalen rondom het vuur. Vanaf het vuur valt het oog alweer op de volgende activiteit; schminken en glittertattoo’s! Een beetje geduld moest je wel hebben, maar dan was je ook wel de trotse eigenaar van een prachtige schmink creatie naar keuze én shiny glittertattoo. 

De leukste dag van mijn leven
Wat een heerlijke, ontspannen en gemoedelijke sfeer hangt er hier op het festival. Ouders die enorm genieten van hun spelende kids of zelf net zo hard meedoen met alle activiteiten. Behalve voor het schminken, de ballonnenclown en de tattoo’s zijn nergens rijen, je kunt gewoon lekker gaan. Aan het einde van de dag horen we bij de ingang een jongetje van zo’n vier jaar roepen “Dit was de állerleukste dag van mijn leven mam”! 

 

Deel dit!